کیهان خبر

به روزترین اخبار ایران و جهان

کیهان خبر

به روزترین اخبار ایران و جهان

زمان دسترسی به واکسن‌های ایرانی کرونا

ییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین جزئیات تولید واکسن‌های ایرانی کرونا را تشریح کرد.

                                                   زمان دسترسی به واکسن‌های ایرانی کرونا

به گزارش «تابناک»، دکتر مصطفی قانعی در گفت و گو با ایسنا، گفت: واکسن شهید فخری زاده، واکسنی است که با آنچه که در واکسن برکت و واکسن مربوط به وزارت دفاع می بینیم، متفاوت است. به طوری که این واکسن نوترکیب است و در آن تقریبا از قطعات پروتئینی و قطعات ویروس استفاده شده است.

وی افزود: بر همین اساس این واکسن به سه دوز نیاز دارد که یک دوزآن را به صورت استنشاقی طراحی کرده اند. این واکسن فعلا در حال گذراندن مرحله یک کارآزمایی بالینی است و تا پایان مرحله یک، قضاوت درباره ایمنی و اثربخشی آن زود است و نمی توان فعلا در این باره صحبت کرد.

قانعی گفت: در این واکسن دو دوز تزریقی داریم و یک دوز استنشاقی است و فاز اول آن با حدود ۲۰۰ نفر آغاز می شود و حداقل دو تا سه ماه این فاز طول خواهد کشید.
وضعیت "کووبرکت"، "کووپارس" و "واکسن ایرانی_کوبایی"

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سایر واکسن های ایرانی نیز گفت: واکسن برکت بسیار خوب پیش رفت و فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن کاملا موفق بود. فاز دوم و سوم آن با هم ادغام و آغاز شده است و بر روی چند صد نفر در این فازها تست می شود. به نظر می رسد تا پایان خرداد ماه نتایج این فاز هم مشخص می شود و احتمال زیاد مجوز ورود به بازار را خواهد گرفت.

قانعی افزود: واکسن‌های کووپارس و وزارت دفاع هم در حال طی مسیر است و باید منتظر ماند تا نتایج تحقیقات‌شان مشخص شود.

قانعی گفت: از خرداد ماه ۱۴۰۰ به بعد تولید واکسن‌ها شروع می شود و در شهریور ماه می‌توان گفت که از واکسن های ایران می‌شود در واکسیناسیون عمومی، در حد قابل نیاز تولید شده باشد. از یکسال قبل هم همین پیش بینی می شد که حدود شهریور ماه این اقدام انجام شود. شاید حدود پنج تا شش واکسن ساز داشته باشیم که امید این است که هر کدام بتوانند ۱۰ میلیون دوز تحویل دهند.

وی درباره وضعیت واکسن ایرانی_کوبایی (انستیتوپاستو) نیز گفت: پیش بینی می شد که فاز سوم این واکسن به صورت مشترک در پایان اسفند ماه آغاز شود، اما با توجه به شرایط احتمالا به بعد از تعطیلات فروردین موکول می شود. به هر حال این پروژه در حال تدوین است و از آنجایی که پروژه مشترک بین دو کشور است، سیر مراحلش مقداری طولانی‌تر از زمانی است که برای کشورمان باشد.

قانعی درباره وضعیت تولید با اسپوتنیک وی در کشور نیز، گفت: یک شرکت داخلی ایرانی وارد قرارداد شده تا با زیرساخت خودش برای اسپوتنیک تولید کند. بنابراین این کار تولید مشترک نیست، بلکه این شرکت برای اسپوتنیک در داخل ایران تولید می کند. حال تا زمان شروع مراحل آن باید صبر کرد. به هر حال باید زیرساخت تولید را آماده کنند تا کار شروع شود.

وی همچنین گفت: یک واکسن دیگر هم هست که مانند واکسن مدرنای آمریکا است و با تکنولوژی MRNA است که فکر می کنم آن هم تا اواخر اسفند ماه فاز حیوانی‌اش تمام شود و برای کسب مجوز اخلاق اقدام کند که این واکسن برای شرکت رِنا است.

نخستین تحریم های دولت بایدن علیه ایران

وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد که ۲ مقام از سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده است.

وزارت امورخارجه آمریکا امروز (سه‌شنبه) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ۲ مقام سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده است.

در بخشی از بیانیه این نهاد آمریکایی آمده است: «تحریم‌هایی علیه دو مقام سپاه پاسداران ایران به دلیل نقض حقوق بشر اعمال شد.»

بنابر اعلام رویترز «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا، در بیانیه‌ای «علی همتیان» و «مسعود صفدری» و خانواده درجه یک آنها را تحریم کرده و اعلام کرد آنها مجاز به ورود به آمریکا نخواهند بود.

وزارت امورخارجه آمریکا مدعی شده این دو مقام ایرانی ناقض حقوق بشر هستند.

انتهای پیام/

وزارت خارجه آمریکا: به دنبال خط ارتباطی با ایران هستیم

وزارت خارجه آمریکا از تلاش برای ایجاد خطی ارتباطی با ایران برای دریافت اطلاعات در خصوص آمریکایی‌های بازداشتی خبر داد.

به نقل از الجریره، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد کشورش به دنبال آن است که خطی ارتباطی را با تهران برقرار کند.

وی گفت: تلاش کردیم خطی ارتباطی با ایران ایجاد کنیم تا اجازه ایجاد فشار برای دستیابی به اطلاعات در خصوص آمریکایی‌های بازداشتی در ایران را بدهد.

این درحالی است که خبرگزاری رویترز امروز گزارش داد وزارت خارجه آمریکا امروز سه شنبه، دو مقام ایرانی از سپاه پاسداران را به دست داشتن در نقض حقوق بشر در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ متهم کرد.

بنابر اعلام رویترز «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا، در بیانیه‌ای «علی همتیان» و «مسعود صفدری» و خانواده درجه یک آن‌ها را تحریم کرده و اعلام کرد آن‌ها مجاز به ورود به آمریکا نخواهند بود.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسأله افغانستان گفت: از نزدیک با طرف‌های افغانی برای تشویق پیشرفت سیاسی و آتش بس همه جانبه همکاری می‌کنیم.

او در ادامه افزود: ما تلاش‌هایی دیپلماتیک را برای بسیج پشتیبانی منطقه‌ای و بین المللی و نیز ایجاد صلح در افغانستان به کار خواهیم بست. هرگونه توافق دائمی در افغانستان باید از سوی افغان‌ها انجام شود و ما طرفی نیستیم که توافق را دیکته کنیم.

از سوی دیگر، وزارت خارجه آمریکا در حساب توییتری اعلام کرد: تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا به امور یمن با «مارتین گریفیث» در اردن دیدار کرد. فرستاده سازمان ملل در امور یمن و همتای امریکایی وی پایبندی خود را به همکاری دو جانبه برای تحقیقات در زمینه آتش بس و نیز آغاز مذاکرات به منظور پایان بخشیدن به درگیری‌های یمن ابراز کرده اند.

انتهای پیام/